torstai 23. kesäkuuta 2011

Atkinsin dieetti


Atkinsin dieetti sallii rajoittamattomat määrät proteiinia, sisältäen lihat, kananmunat, juustot, mutta tyystin rajoittaa ruoat joissa on hiilihydraatteja, kuten pastat, leivät ja hedelmät. Laidutus tällä menetelmällä vaatii siis melkoista remonttia perinteiseen suomalaiseen ruokavalioon.
Atkinsin dieetin mukaan ihminen voi vaikuttaa aineenvaihduntaansa ja pudottaa painoa helposti syömällä ruokia joissa on paljon proteiineja ja rasvoja ja välttämällä ruokia joissa on paljon hiilihydraatteja.  Runsas hiilihydraattien syöminen aiheuttaa insuliinin ylituotantoa, mikä taas johtaa lisääntyneeseen näläntunteeseen ja painonnousuun. Atkinsin dieetin ensimmäisessä vaiheessa hiilihydraattien määrä rajoitetaan alle 20 grammaan päivässä – suunnilleen yhteen isoon leivänpalaan. Samalla proteiinien ja rasvojen syöntiä lisätään radikaalisti. 90 luvun loppupuolella, Atkinsin ja sen monien variaatioiden saadessa laajaa suosiota, on syntynyt monia matalahiilihydraattisia versioita leivistä, pastoista ja jopa karkeista. Atkinsin dieetissä on neljä eri vaihetta: Induktio, jatkuva painon pudottaminen, hiilihydraattimäärän tasoittaminen ja jatkuva painon kontrollointi. Jokainen vaihe sallii hieman enemmän vapautta ruokavaliossa kuin edellinen.
Jos harkitset aloittamista, vilkaise tätä sivua
Itse testasin dieettiä ja huomasin että se on erittäin tehokas, suosittelen kaikille jotka haluavat päästä eroon jenkkakahvoista!

1 kommentti: